lauantai 19. lokakuuta 2013

A little trip to Estonia..

No terveppä terve.

Nyt on oltu Tallinnassa, oltiin siellä yksi yö hotellissa ja mukava maa ja kaupunki, ihmiset todella mukavia, ja kokemus loistava. Tietysti toisena päivänä vettä tuli kaatamalla, mutta selvittiin hengissäkin. :D

Joo, mun matka alkoi jo keskiviikkona, kun menin illalla äidin luokse jo valmiiksi, että pääsee sitten heti aamusta lähtemään.
No torstaiaamuna herätys oli klo 6:00 ja se nyt oli aika simppeli herätys, kun on tottunut aamuvuoroonkin heräämään siihen aikaan. No siinä sitten tunnin aikaa herättiin ja pistettiin kaikkia tavarat valmiiksi ja joskus n. klo 7:00 lähdettiin ajelemaan Helsinkiin päin.



No matka meni suht nopeasti, kun ei siihen aikaan ollut paljoa autoja, paitsi sitten kun lähestyttiin Helsinkiä. Äiti onneksi osaa ajaa Helsingissä ja tiesi kokoajan mihin oltiin menossa. Oltiin siis menossa Katajanokan terminaaliin. Joo, siinä mentiin Helsingin keskustan läpi ja näki kaikkea mitä vaan kerkes näkemään.
No sitten saavuttiin oikeaan paikkaan ja hyvissä ajoin tietysti.
Odoteltiin siellä terminaalissa jonkun aikaa että päästiin tsekatuks laivaan.
Ja sitten taas odoteltiin...


No sitten tuli aika kun ajettiin laivaan.
Ja sitten se pari tuntia hengailtiin laivassa, joka oli Viking Line Xpress.
Kierreltiin ja kaarreltiin, syötiin ja kaiken näköstä, käytiin tax-freessä moneen kertaan, jotta aika kuluis.
No sitten saavuttiin Tallinnaan, ja ooteltiin autokannella että laivasta pääsis ulos.
Sitten tuli sen aika, päästiin laivasta ajamaan pois ja siihen hurjaan Tallinnaan liikenteeseen, onneks löydettiin kerran hutiin ajon seurauksena meidän hotellille.
No tsekattiin ittemme hotelliin, sitten olikin kiire jo kampaajalle :)
Kampaamokin löydettiin aika helposti, kysyttiin parilta tyypiltä. Loppuen lopuksi löydettiin perille.
Sitten istuttiin kampaamoon ja alkoi hiusvärin valikoiminen, no sen tiesin että punaista laitetaan, valitsin siitä melko summamutikassa kivan punaisen värin. Sitten se kampaaja meni sekoittelemaan väriä ja sitten pistettiin ensin hiusten juureen väri ja ooteltiin ja luettiin lehtiä. Sitten vartin päästä muihin hiuksiin laitettiin väri.
Sitten taas odoteltiin. Sitten pestiin pois väri ja selitin että miten leikataan ja sitten leikattiin. Sitten alko kuivaus, mutta se oli toodella tarkka että tulee hyvä lopputulos ja en tiedä onko joku muu sitä mieltä että Suomessa kampaajalla laitetaan tositosi paljon hiuslakkkaa ja hiukset ei liiku mihinkään :D Mutta tuolla siihen ei paljoa laitettu vaikka siinä oli sellanen "lakkapilvi" :D Mun hiuksista tuli kivat ja on sekin kokemus tullut koetuksi.


No sitten lähdettiin hotellille takaisin ja etittiin meidän huone sieltä. Löytyi hyvin ja kyllä se ihan hieno huonekkin oli, tykkäsin siitä kylppäristä. Hotelli oli muuten nimeltään Park in By Radisson.

Hotellilla sitten vieteltiin hiukan aikaa, sitten meinattiin että täytyy syödäkkin jotain ja lähdettiin vaan kadulle kävelemään ja löydettiin ruokapaikka, no olihan se ihan hyvää se ruoka, mutta odotettiin aika pitkään.

Palattiin hotellille ja olikin aika myöhä jo ja oltiin väsyneitä, mentiin melko nopeasti nukkumaan.

Heräiltiin seuraavana aamuna, tehtiin aamujutut ja lähdettiin hotellin aamiaiselle n. klo 9:00. Aika monipuolinen oli se aamiainen, no syötiin ihan rauhaksiin ja palattiin sen jälkeen huoneeseen. Oltiin siellä jonkun aikaa ja meinattiin että lähetään kiertelemään ja kuluttamaan aikaa, kun oli sitten sinä päivänä kasvohoidot molemmilla.

No tsekattiin ittemme ulos hotellista ja lähettiin ajamaan lähistöllä olevaan kauppakeskukseen, ja käytiin Tallinnalaisessa Seppälässä, hinnat oli sielläkin ihan melko samat kuin täällä Suomessa. No siellä kierreltiin kaikkia kivoja kauppoja, no sain mä ostettua sieltä perus mustan hameen ja yhden topin.

Tässä välissä käytiin tietysti "viinakaupassa" :D, kun piti tuoda muille siidereitä ja kaljoja. Itselleni ostin kokista.

No meinattiin että siellä on niin kallista shoppailla, niin siirryttiin Sadamarkettiin, jossa oli huomattavasti halvempaa. Siellä kauppakeskuksessa olikin se kasvohoito, niin kierreltiin siellä aikamme kuluks. Ja päästiinkin aikaisemmin niihin kasvohoitoihin, kun ei ollut jonoa.
Mentiin yksittäin, kun oli vain yksi ultraäänihoitolaite. Se oli siis ultraäänikasvohoito.
Se oli ihan kiva hoito, tuli puhdas iho.

Sen jälkeen, kierreltiin vielä siellä ja mukaan tarttui, laukku, ja pari paitaa.

Mentiin sen jälkeen autoon odottelemaan että kello olisi niin paljon että päästäin tsekkaamaan taas laivaan itsemme, kuunneltiin hetki virolaista radiokanavaa ja on se viron kieli kyllä kivan kuulosta, olis kyllä kiva osata sitä.
Nojuu, sitten mentiin tsekkaamaan ittemme laivaan ja odoteltiin taas sitä että pääsis laivaan. Siellä oli hirveä tuuli, sade oli jo loppunut aikaisemmin.

Päästiin taas sitten laivaan ja sieltä sitten mentiin kiertelemään laivaan. Mentiin melko pian sitten syömään ja sitten sen jälkeen käytiin kaupassa taasen ja osteltiin jotakin juttuja, ja ostin itselleni hajuveden (One Direction: Our Moment-hajuvesi).


Sitten kun kello oli n. 20:30, laiva saapui satamaan, niin lähdettiin sieltä sitten ajelemaan kotiin päin ja olin sitten kotona joskus n. 23:30 ja hetki meni että pääsin nukkumaan.
Sitten oli aikainen herätys tietysti piti mennä aamuvuoroon, mutta sekin on onneks jo ohi ja tiistaina seuraavaksi töihin, että saa pari päivää levätä. :)

Tällainen matka meillä suurinpiirtein oli. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti